Festival |

Le bois de biais et sa folie

A wooden structure planted in the middle of a forest of willows and poplars, paraphrases a type of a “folly”, where the visitor can enter and climb the stairs to the platform to get an overview of the garden. During the summer the trees outgrow the structure and make it disappear. The sculpture works both as an allegory that rewrites the beauty of a garden that grows into a forest or as a secret garden floating between the trees.

A garden is a space, in which we realize our beliefs in and our visions of social and natural ideal(s). It is an island, not a fathomless place such as Utopia. The garden is a showcase space, 1:1 implemented in the ground. It does not separate imagination from reality. 


See Bois de biais : Ces jours-ci je suis fier de mon petit paradis for past edition of this garden.

Architect: Atelier le balto Marc Pouzol, Véronique Faucheur et Marc Vatinel

Years of exhibition: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

[ Back to the list of gardens of the Edition ]